Stöd

Du kan stötta Aurora ekonomiskt!

Aurora är en ideell förening med syftet att få staten att agera mer kraftfullt mot klimatförändringarna. Därför förbereder vi en stämning mot den svenska staten. Föreningen består av ett stort antal engagerade personer som driver projektet framåt i olika arbetsgrupper. Därutöver finns en styrelse som samordnar samtliga gruppers arbete.

Det juridiska arbetet sker i samverkan mellan nätverket Klimatjuristerna och Auroras två juridiska ombud. Klimatjuristerna är en grupp bestående av ca 15 juriststudenter och nyutexaminerad jurister som sköter det juridiska grovjobbet. Våra juridiska ombud har stor erfarenhet i att driva miljö- respektive människorättsmål, och kommer med sin expertis att driva vår talan i domstol. Juristernas nuvarande arbete går ut på att utreda och förbereda stämningsansökan för Auroras process. Till stöd har de Auroras science team, en stor grupp klimatforskare som bidrar med aktuell expertinformation om det rådande forskningsläget. 

Du kan läsa mer under vår flik Om Aurora för att lära dig mer om oss. 

Vi samlar in pengar till att finansiera våra juridiska ombuds arbete med att förbereda en stämningsansökan och därefter driva frågan vidare i domstol. 

För att donera pengar till Aurora hittar du vår crowdfunding-kampanj på https://chuffed.org/project/auroramalet.

Det är för nuvarande endast via vår crowdfunding-kampanj som vi tar emot donationer, så tveka inte på att klicka dig vidare dit! Under tiden skapar vi möjligheter till att donera genom direktbetalning eller Swish direkt till vårt bankkonto, mer information om detta kommer inom kort.

Vill du istället ingå andra finansiella samarbeten, tveka inte att höra av dig till vår samordnare för finansieringsfrågor, Anton på [email protected] 

© 2021 Auroramåletwebsite by twentyonepenguins